Jakten

Det finns små, små detaljer som påminner om varandra i mina två världar, om än med helt olika mål och med helt olika syften. I den digitala världen spelas det väldigt mycket, och ett av de mest populära spelen som någonsin existerat är Counterstrike. Det är ett spel som går ut på att lära sig hantera vapen, strategier och samtidigt vara en god lagkamrat för att nå succé. Otroligt populärt, världen över, där de verkliga proffsen spelar i turneringar med enorma prispengar.

Att leva det livet som proffs är inget för mig. Jag spelar CS enbart för att det är ett kul spel, ett rent nöje, där tid kan spillas utan att det känns som något onödigt. Många tycker att dataspel är onödig tid, men så länge du får ut något av det och så länge du har kul när du gör det så tycker inte jag att det är bortkastad tid.

Jag är dessutom jägare i verkliga livet. Jaktlicensen har jag sedan några år tillbaka och är för närvarande medlem i två olika jaktlag med riktigt härliga jaktmarker. Jakten på riktigt handlar också om att lära sig hantera vapen och vara en bra lagmedlem, men själva syftet är såklart helt annorlunda. Det här är fridfullt, tillbakalutat och mysigt, och det handlar enbart korta stunder om adrenalinkicken som kommer av att ha ett möjligt skott i sikte. Det är som sagt två världar som påminner om varandra, men om jag skulle välja en av dem blir det jakten i skogen. Den har egentligen allt. Tid för sig själv, tid med kamrater, avslappning och fokusering. Dessutom mitt i den svenska, härliga skogen. Blir inte bättre än så.

Leave a Reply