Bra grejer från mig

När jag sätter tänderna i ett varumärke och ska bygga en sida så tror jag alltid på att gör det så enkelt som det bara är möjligt. Anledningen till det är att en webbsida ska inte var krånglig och inte innehålla en massa onödiga detaljer som inte fyller någon funktion alls. Just i fallet webbsidor är det väldigt viktigt att funktionen, innehållet och designen samspelar på ett utmärkt sätt, vilket betyder att funktion och användarvänlighet aldrig någonsin får offras enbart för designens skull. Det sätter såklart begränsningar på hur mycket du faktiskt kan göra, men det är samtidigt bra att ha dem. Att härja fritt med design är aldrig en bra idé när det gäller webbsidor.

ben-ber-webb

Anledningen till att det är så här är för att användaren, besökaren, direkt ska kunna få det klart för sig vad sidan handlar om. Annars finns det nämligen en stor risk att denne klickar på tillbaka-knappen, och därmed är din tid ute, din chans är borta, från att locka användaren till att utforska mer av dig sida. Därför är det primära uppdraget att locka och få människor att stanna, och det gör man genom användarvänlig design och ett innehåll som direkt ger ett svar på en fråga.

Jag har gjort många webbsidor i mina dagar och jag är mer eller mindre stolt över dem alla. Givetvis är det så att kunden är den som slutligen har vetoordet när det gäller utseende, men till exempel http://www.benber.se är en sida som jag känner mig riktigt nöjd med. Besök den gärna och kommentera här vad ni tycker!

Leave a Reply